5 tipů na nejlepší letní dovolenou

5. února 2019 | 09:00

S hledáním perfektní letní dovolené nemá cenu otálet, výhody first minute nabídek jsou totiž obrovské. Protože ale víme, že láska, a to i ta k cestování, prochází žaludkem, podíváme se na nejlepší letní destinace z pohledu gurmána. Tady je pět našich tipů. Tak šťastnou cestu, nebo dobrou chuť?!

Řekové si jídlo umí vychutnat a není se čemu divit, jejich kuchyně patří k nejlepším. Základem téměř každého jídla je kvalitní olivový olej, nešetří ani zeleninou, jehněčím masem a sýry. A co rozhodně stojí za ochutnání? Doporučujeme lilkovou musaku nebo sladkou baklavu. Tak neváhejte a naplánujte si svou nezapomenutelnou dovolenou v Řecku.

Turecký med a kávu všichni známe, pravdou ale je, že s Tureckem toho nemají moc společného. Kávu tu nazývají kahve. Během přípravy ji několikrát odstavují, aby nepřešla varem, její chuť je opravdu silná a výrazná. Tradiční sladkostí je lokum, měkká cukrovinka připomínající želé, nebo chalva ze sezamových semínek. Tak se přijeďte přesvědčit, jak chutná opravdové Turecko.

Španělé jsou labužníci, jejich oběd má většinou několik chodů, proto není divu, že po něm následuje siesta. Nejtypičtějším španělským jídlem je paella z rýže, zeleniny, kuřecího masa nebo mořských plodů. Za národní jídlo je ale považována jiná dobrota – tortilla espaňola, navštivte Španělsko a poznejte, co se za tímto názvem ukrývá.

Víte, že bulharská kuchyně patří k nejzdravějším na světě? Lehká jídla plná zeleniny a kvalitního masa budou skvělým základem k prožití krásné dovolené. Tu vám zpříjemní také místní vína, speciálně červená patří k nejlepším v celé Evropě. Zní vám to lákavě? Pak je čas naplánovat si dovolenou v Bulharsku.

V Egyptě si potrpí na výraznou chuť, jejich výsadou je aromatické koření. Stačí špetka koriandru, šafránu či kurkumy a i obyčejné jídlo dostane zcela jiný šmrnc. Vydejte se objevovat tajemství chutí do Egypta, na stránkách www.dovolena.cz naleznete tu nejširší nabídku lákavých zájezdů.

Skutečný věk

Skutečné stáří člověka ovlivňuje zásadně stav jeho střev. Během života se v nich podíl více

Ochrana při sexu

Ačkoliv jsou ženy v používání kondomu při sexu důslednější než muži, jejich ochota více