Ajala - pochutnejte si na výběrové čokoládě

Text: Prima Žena
22. března 2018 | 15:00

Čokoláda, kterou si můžete dopřát s chutí a s čistým svědomím, to je Ajala. V brněnské manufaktuře ji totiž vyrábějí šetrně z výběrových kakaových bobů slazenou jen a jen třtinovou šťávou, takže si uchovává spoustu vlastností superpotravin.

Hodnocení:

Tiskni článek

Pošli článek

Chuť je sice její hlavní, ale ne jediná přednost. „Nechceme jen dělat tu nejlepší čokoládu, hledáme způsob, jak celému našemu počínání dát hlubší smysl. A ten spočívá v tom, že skrze kvalitní produkty, které budou mít lidi rádi, uděláme něco pro producenty kakaa a tím i pro celou naši planetu,” vysvětluje Filip Teplý, zakladatel Ajaly. Ajala svou filosofii označuje jako triple WIN - trojí vítězství. Vítězi při výrobě Ajaly jsou totiž nejen výrobci, ale také zákazníci a především farmáři.

Vítězství pro zákazníka

Ajala nezvolila svou cestu výroby jen kvůli eticky a ekologicky orientovanému smýšlení svých zakladatelů, ale především proto, že kvalita a chuť čokolády je pro ně to nejdůležitější. A nejlepší kakao je to, které se pěstuje s úctou k planetě, lidem.  Ať už jsou pro vás etické a ekologické aspekty potravin důležité nebo ne, na Ajale je skvělé, že výsledkem je skvělá výběrová čokoláda, která chutná vždy podle toho, z jaké farmy nebo sezóny pocházejí použité kakaové boby. A to je něco, co vám běžná čokoláda prostě nenabídne. Ať už jste ekologičtí, etičtí nebo prostě mlsní, filosofie Ajaly je výhra i pro vás jako zákazníka.

Vítězství pro Ajalu
Ajala je komerční firma, která svou výrobou směřuje ke generování přiměřeného zisku, není to charitativní projekt. Vždy je v centru jejích snah nejlepší možná výběrová čokoláda a všechno dělají pro to, aby byla pro zákazníka tak neodolatelná, že prostě neodejde ke konkurenci. Důležité ale je, že Ajala chce část ze svého zisku vracet farmářům v pěstitelských zemích. „Ve spolupráci s ekvádorským zpracovatelem Serviem Pachardem bychom se v budoucnu rádi věnovali i edukaci v pěstitelských zemích, aby farmáři pochopili, že se jim kvalita a šetrnost vyplatí víc než kvantita. Už nyní investujeme přímo v Ekvádoru do zpracovatelské infrastruktury a v budoucnu bychom chtěli být těmi, kdo ukáže farmářům, jak se mohou mít lépe,” dodává na závěr Filip Teplý.

« předchozí strana 1 2

 

Přihlášení | Registrace

Zapomněla jste heslo?

Soutěže

TOP ZDRAVÍ A KRÁSA

5 faktů o menopauze

Ženy mohou po nástupu perimenopauzy očekávat nárůst tělesné hmotnosti zhruba více

TOP SEX A VZTAHY

Buďte dámou

Dnešní uspěchaná doba očekává od žen, že si budou počínat odhodlaně a energicky. více

TOP DOMOV

Péče o šperky

Krásný šperk se stává naší součástí, a tak není divu, že se nám ho vůbec nechce sundávat. více

TOP SPOLEČNOST

Street Food festival

Věděli jste, že ústřice jsou pro Irsko, po černém pivu a whiskey, třetím více

Bílá dovolená

Když se řekne Harrachov, většině lidí se vybaví horské středisko, více

Ústní voda Herbadent

Klíčové pro zdraví zubů, dásní a celé dutiny ústní je primárně správné čištění zubů, více

Polévka je grunt

„Polévka je grunt a maso je špunt,“ také jste to od babičky slýchali? více