V hlavní roli palačinky
Špaldové palačinky s Ghítelou
2 hrnky špaldové mouky
2 hrnky rostlinného mléka (může být i klasické kravské)
2 vajíčka
sůl
Ghítela podle chuti
2 lžíce Ghí od Českého Ghíčka na smažení
Postup:
Vajíčka rozmícháme v mléce, přisypeme mouku a špetku soli. Vymícháme hladké těsto, které necháme 10 min odstát. Ghí dáme na pánev rozehřát a pak na něj nalijeme připravené těsto. Na středním ohni osmažíme palačinky (každá strana 2-3 min). Hotové je přeložíme na papírovou kuchyňskou utěrku a pak je naplníme Ghítelou a čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
Tip: Zdobíme kopečkem rostlinné (může být i klasická) šlehačky.
« předchozí strana 1 2 další strana »