Vyrobte si vlastní espresso zmrzlinu

Text: Prima Žena
16. července 2019 | 15:00

Spojením dvou neodolatelných pochutin - kávy a zmrzliny - vznikl dezert, kterému se nedá odolat. Espresso zmrzlina skvěle chutná, je neokoukaná, snadno ji vyrobíte doma a rádi se k ní budete vracet. Ideální letní dezert může už za chvíli čekat na vás a vaše hosty v mrazáku.

Hodnocení:

Tiskni článek

Pošli článek

Než se pustíte do receptu, přečtěte si, na co si dát při přípravě espresso zmrzliny pozor. V mnoha tradičních receptech se doporučuje příprava z rozpustné kávy. My volíme raději kvalitní espresso, které do zmrzliny připravte běžným způsobem. Dezert díky tomu získá plnou kávovou chuť. Zmrzlina bude skvěle chutnat například z brazilské kávy Santos, která se pyšní oříškovými a čokoládovými tóny bez stop hořkosti. Pokud plánujete zmrzlinu servírovat celé rodině včetně dětí, zvolte raději kávu bez kofeinu. Chutnat bude například kolumbijská káva připravovaná švýcarským mokrým procesem, díky němuž se ze zrn vymyje jen kofein - nikoli chuť.

Jak na espresso zmrzlinu? Na šest porcí budete potřebovat:
1/2 šálku espressa
1 a 3/4 šálku plnotučného mléka
1 a 3/4 šálku smetany na šlehání
1 šálek cukru krystalu
8 žloutků
zrnka z vanilkového lusku nebo lžičku vanilkového extraktu

Vyšlehejte v misce žloutky s půlkou cukru do tekutého krému. Druhou půlku cukru smíchejte v rendlíku s mlékem, smetanou, vanilkou a espressem a na středním plamenu nechte probublat. Postupně zašlehávejte horkou směs do žloutkového krému, a když se obě směsi spojí, přesuňte mix na sporák a na středním plameni za stálého promíchávání nechte vytvořit krém, který ulpívá na lžíci. Přeceďte přes jemné síto do keramické či kovové mísy a tu umístěte do ledové lázně. Za občasného promíchání nechte vychladnout. Poté překryjte potravinovou fólií a nechte dvě hodiny odpočívat v lednici. Zmrzlinu zamrazte ve zmrzlinovači nebo vložte do mrazáku a každou půl hodinu po dobu alespoň tří hodin důkladně promíchávejte, aby se netvořily ledové krystaly.  A co se zbývajícími bílky? Vyšlehejte je s cukrem a špetkou soli do sněhu a upečte podle receptu na pusinky ve tvaru mističek. Ty pak můžete po vychladnutí ozdobit espresso zmrzlinou a čerstvým ovocem.

Vyberte si tu nejlepší kávu do espresso zmrzliny v obchodech a v e-shopu rodinné firmy Čajová zahrada, která se zákazníky už 20 let sdílí radost z šálku kvalitního čaje a kávy.

www.cajova-zahrada.cz  www.kava-arabica.cz
 

Přihlášení | Registrace

Zapomněla jste heslo?

Soutěže

TOP ZDRAVÍ A KRÁSA

Kosmetika Kiehl’s

Laboratoře společnosti Kiehl’s nyní představují regenerační pleťový krém více

TOP SEX A VZTAHY

Regenerace těla

Schůzka, porada, služební cesta a plný kalendář až do Vánoc? Pracovní tempo dnešní doby více

TOP DOMOV

Data v bezpečí

Smartphone je neocenitelným pomocníkem během každé dovolené. Hodí se na více

TOP CESTOVÁNÍ

Vysněná dovolená

Češi jsou známí svou spořivostí, úspory si v Česku tvoří většina domácností. Z průzkumu více

TOP SPOLEČNOST

Festival Evolution

Přijďte si užít víkend plný dobrého a zdravého jídla, přírodní kosmetiky, ekologických více

Original Marines

Italská módní značka – od batolat až po teens. Hledáte něco hezkého pro své děti, více

Letní líčení

S příchodem teplejšího počasí a slunečních paprsků většina žen ubírá na make-upu. více

Krásná pleť

S věkem kůže ztrácí svou pružnost a pevnost a stává se tenčí. Tato ztráta pružnosti více