Hovězí steak se smetanovými bramborami

Text: Prima Žena
8. ledna 2016 | 15:00

Zkuste klasiku: hovězí steak se smetanovými bramborami!. Rozpis porcí je pro čtyři osoby.

Hodnocení:

Tiskni článek

Pošli článek

Suroviny

800 g svíčkové pečeně
80 g anglické slaniny
200 g kachních jater
800 g brambor
1 velká bílá cibule
1 velká červená cibule
4 dcl smetany
2 dcl červeného vína
olivový olej
čerstvý rozmarýn
sůl, pepř a americké steakové koření podle chuti

Příprava

Brambory a bílou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme a dáme do pekáče, který jsme předem vytřeli olejem. Jednotlivé vrstvy pečlivě stlačíme a zalijeme smetanou. Pečeme při 180 stupních hodinu až hodinu a půl.

Z očištěné svíčkové naporcujeme dvěstěgramové steaky. Osolíme a okořeníme je steakovým kořením. Plátky anglické slaniny přeložíme napůl a připravený steak do nich zabalíme, pevně utáhneme a převážeme nití. Pečeme dle chuti. Před servírováním nit odstraníme.

Na oleji orestujeme kachní jatýrka s nakrájenou červenou cibulkou. Opeříme, osolíme, přidáme nasekaný čerstvý rozmarýn. Chvilku před stažením z ohně zastříkneme červeným vínem.                                                                            
 

Přihlášení | Registrace

Zapomněla jste heslo?

Soutěže

TOP ZDRAVÍ A KRÁSA

Oční okolí

Aby vydržela dlouho krásná navzdory více

TOP SEX A VZTAHY

Rutina v sexu

Stereotypní partnerský sex v současnosti trápí 85 % párů. Vyplývá to z nejnovějšího více

TOP DOMOV

Zdravé vaření

Zachovat si a udržovat zdravý rozum, když se soustředíte na všechny aspekty více

TOP SPOLEČNOST

Tereza Ramba

Rozhovor s Terezou Ramba k nové kolekci Doma manželského více

Slabé pánevní dno

Téma pánevního dna trápilo mnoho našich kamarádek i zákaznic a tak jsme vytvořili více

Severský design

Mohou tradiční designové přístupy a nová perspektiva fungovat dohromady? více

Jak přežít rozvod

Máte za sebou rozvod? Pak jste právě ukončili jednu důležitou etapu. více