Ke grilování patří hroznový olej

Text: Prima Žena
21. května 2015 | 09:00

Podle statistik jsou nejvášnivějším národem "grilovačů" Američani. Na jednu domácnost tam připadá 1,4 grilu. Po celém světě se pak konají nejrůznější soutěže v grilování, které jen úspěšnost této kulinářské disciplíny potvrzují. Pozadu však nejsou ani Češi.

hroznovy_olej1.jpg hroznovy_olej2.jpg

Hodnocení:

Tiskni článek

Pošli článek

Na základě spotřebitelských průzkumů českého trhu zjišťujeme, že pouhá 4 % Čechů v životě negrilovala. Naprostá většina Čechů pak griluje i několikrát do roka. K tomu, aby bylo grilování úspěšné, nesmíme podcenit přípravu - ideální je upravit maso marinováním několik hodin před tepelnou úpravou. Který olej je k tomu nejvhodnější a zároveň si při grilování zanechá zdraví prospěšné látky?

Obecně platí, že při samotném procesu grilování by se mělo šetřit tukem. Odborníci se shodují, že velká část olejů začíná při vysokých teplotách ztrácet svou chuť. Zdravé extra panenské oleje pak přichází i o tělu prospěšné látky, které z nich jinak získáváme při konzumaci olejů z pokrmů upravených při nižších teplotách. Neznamená to ale, že extra panenské oleje při grilování nenajdou své uplatnění.

Hroznový olej pro grilování, zdraví i krásu

Když se řekne maso, odborníkům z Bohemia Olej se okamžitě vybaví hroznový olej. Báječně totiž doplňuje chuť mas i ryb. V kuchyni se vyznačuje jedinečnou vlastností zvyšování přirozené chuti jídla. „Také je vhodný pro smažení a grilování, protože má vysoký stupeň spalování až 216°C. I při takto vysoké teplotě si tedy jako jeden z mála olejů uchovává zdraví prospěšné látky,” popisuje výhody hroznového oleje Daniel Vlček z firmy Bohemia Olej, která patří k několika málo českých výrobcům tohoto oleje z révy vinné. Odborníci se shodují, že hroznový olej je 50 krát účinnější než vitamin E a 20 krát účinnější než vitamin C. Dále obsahuje vysoké množství kyseliny linolové a je tedy účinný při boji s nadbytkem cholesterolu. V hroznovém oleji přijímá také naše tělo důležité nenasycené mastné kyseliny, vitaminy a minerály. Díky příznivému obsahu těchto látek pomáhá snižovat vysoký krevní tlak, zvyšuje metabolismus a má pozitivní vliv na ledviny. Konzumací hroznového oleje pomáháme zvyšovat také naši vnější krásu - zlepšuje totiž elasticitu pokožky, využívá se při léčbě akné a napomáhá při péči o suché a lámavé vlasy.

« předchozí strana 1 2 3

 

Přihlášení | Registrace

Zapomněla jste heslo?

Soutěže

TOP ZDRAVÍ A KRÁSA

Celulitida nikdy!

Kterou z nás netrápí špatné stravovací návyky, stres, únava, podkožní tuk či celulitida? více

TOP SEX A VZTAHY

Profík

Přátelské vztahy na pracovišti jsou fajn. Je lepší pustit si kolegy nebo dokonce šéfa... více

TOP DOMOV

Vinné sklepy

Inspirace Francií - velmocí vína i noblesního stylu. Luxusní vinné sklepy.... více

TOP CESTOVÁNÍ

Nebezpečí číhá

Australský kontinent neobývají pouze hbití klokani a roztomilí medvídkové koala. více

TOP SPOLEČNOST

Francouzský trh

Ve dnech od 12. – 17. července se náměstí Na Kampě již podeváté promění v typickou ... více

Řecké Frapé

Teplé dny jsou tu a a nimi čekáme i na perfektní osvěžující nápoj. Jeden vám přinášíme více

Gumoví medvídci

Už 94 let si pochutnáváme na barevném želé ve tvaru medvídků, kteří doslova dobyli... více

Lahodné cappuccino

Pravý italský nápoj, který je spojením lahodného espresa a mléčné mikropěny. více