Ke grilování patří hroznový olej

Text: Prima Žena
21. května 2015 | 09:00

Podle statistik jsou nejvášnivějším národem "grilovačů" Američani. Na jednu domácnost tam připadá 1,4 grilu. Po celém světě se pak konají nejrůznější soutěže v grilování, které jen úspěšnost této kulinářské disciplíny potvrzují. Pozadu však nejsou ani Češi.

hroznovy_olej1.jpg hroznovy_olej2.jpg

Hodnocení:

Tiskni článek

Pošli článek

Na základě spotřebitelských průzkumů českého trhu zjišťujeme, že pouhá 4 % Čechů v životě negrilovala. Naprostá většina Čechů pak griluje i několikrát do roka. K tomu, aby bylo grilování úspěšné, nesmíme podcenit přípravu - ideální je upravit maso marinováním několik hodin před tepelnou úpravou. Který olej je k tomu nejvhodnější a zároveň si při grilování zanechá zdraví prospěšné látky?

Obecně platí, že při samotném procesu grilování by se mělo šetřit tukem. Odborníci se shodují, že velká část olejů začíná při vysokých teplotách ztrácet svou chuť. Zdravé extra panenské oleje pak přichází i o tělu prospěšné látky, které z nich jinak získáváme při konzumaci olejů z pokrmů upravených při nižších teplotách. Neznamená to ale, že extra panenské oleje při grilování nenajdou své uplatnění.

Hroznový olej pro grilování, zdraví i krásu

Když se řekne maso, odborníkům z Bohemia Olej se okamžitě vybaví hroznový olej. Báječně totiž doplňuje chuť mas i ryb. V kuchyni se vyznačuje jedinečnou vlastností zvyšování přirozené chuti jídla. „Také je vhodný pro smažení a grilování, protože má vysoký stupeň spalování až 216°C. I při takto vysoké teplotě si tedy jako jeden z mála olejů uchovává zdraví prospěšné látky,” popisuje výhody hroznového oleje Daniel Vlček z firmy Bohemia Olej, která patří k několika málo českých výrobcům tohoto oleje z révy vinné. Odborníci se shodují, že hroznový olej je 50 krát účinnější než vitamin E a 20 krát účinnější než vitamin C. Dále obsahuje vysoké množství kyseliny linolové a je tedy účinný při boji s nadbytkem cholesterolu. V hroznovém oleji přijímá také naše tělo důležité nenasycené mastné kyseliny, vitaminy a minerály. Díky příznivému obsahu těchto látek pomáhá snižovat vysoký krevní tlak, zvyšuje metabolismus a má pozitivní vliv na ledviny. Konzumací hroznového oleje pomáháme zvyšovat také naši vnější krásu - zlepšuje totiž elasticitu pokožky, využívá se při léčbě akné a napomáhá při péči o suché a lámavé vlasy.

« předchozí strana 1 2 3

 

Přihlášení | Registrace

Zapomněla jste heslo?

Soutěže

TOP ZDRAVÍ A KRÁSA

Trápí Vás nespavost?

Občas se to při usínání stane každému. Převalujeme se na posteli... více

TOP SEX A VZTAHY

Dokonalý vztah

„Za trochu lásky šel bych světa kraj,“ praví klasik. více

TOP DOMOV

Hygiena v koupelně

Ačkoliv se lidé obávají, že je na záchodovém prkénku nejvíce bakterií, například... více

TOP CESTOVÁNÍ

Jarní únava

Jednou z příčin jarní únavy je také nedostatek slunce potažmo vitaminu D, který se... více

TOP SPOLEČNOST

Dny českého piva

Již tradičně v září odstartuje čtvrtý ročník Dnů českého piva... více

Nábytek z dubu

Jaké jsou výhody nábytku z dubového masivu? Klasika nestárne, ale zraje.... více

Nespresso

Že k sobě film a káva Nespresso nedomyslitelně patří, ví už každý... více

Plavky a podprsenky

Ani byste nevěřili, kolik žen obléká špatnou velikost podprsenky... více