Nota Bene ve znamení pivních speciálů

Text: Prima Žena
23. listopadu 2012 | 12:00

Prosinec je nejen doba povinného nakupování dárků a úklidu, ale doba před Štědrým dnem má i své příjemné části. A těmi jsou vánoční večírky nebo posezení s přáteli. Pokud už přemýšlíte, kam letos vyrazíte, pak pro vás máme tip. V restauraci Nota Bene u I.P.Pavlova v Praze budete v prosinci moci ochutnávat pivní vánoční speciály z mnoha minipivovarů z Česka i Belgie.

Hodnocení:

Tiskni článek

Pošli článek

 Svou pípu bude mít Únětický vánoční speciál, vsetínský Valášek nebo Šumavský pivovar Vimperk. A pokud máte v plánu příjemnou večeři, tak se v Nota Bene můžete těšit na zvěřinu, oblíbený křehký pečený bůček, marinovaného přeštíka a další.
„Různé vánoční speciály budou na pípě po celý prosinec. A budou se obměňovat, takže doporučuju i víc než jednu návštěvu, protože jindy už je neochutnáte," nabádá k návštěvě spolumajitel Nota Bene a zároveň výčepní Martin Holba.

Jaké jsou vánoční speciály obecně? „Jsou to sváteční piva, takže jsou většinou silnější, hodně chmelená, s výraznou chutí, prostě abyste na ně nezapomněli a snili o nich do příštích Vánoc. Ono je vůbec obvyklé, že ke svátkům patří silnější alkohol, stejně jako třeba tučnější jídlo, vždyť je to jen jednou za rok," vysvětluje Martin Holba.

Nabídka vánočních speciálů se v Nota Bene pořád ladí a to aktuální, co je právě na čepu najdete vždy na http://www.notabene-restaurant.cz/. Ze svátečních piv měli hosté zatím možnost ochutnat Matuškův spodně kvašený polotmavý Svatomartinský speciál a ty vánoční se začnou objevovat postupně. V sudech už čeká polotmavý Únětický vánoční speciál, své vánoční dárky si připravil Šumavský pivovar Vimperk i minipivovar Valášek ze Vsetína. Návštěva přijede i z Belgie a už název věští, že to bude zábavný večírek. Speciály se totiž jmenují Delirium Christmas (pivovar Huyghe) a Boucanier Christmas (pivovar Van Steenberge).

K dobrému pivu nebude v Nota Bene chybět ani dobré jídlo. „Pro zimu a vánoční svátky obzvlášť jsou typická těžší a omáčková jídla. Neznamená to sice, že ryby a drůbež přestaneme dělat úplně, ale já se těším na to, až si budu moct hrát třeba s oblíbeným maďarským gulášem, omáčkami nebo s vepřovým. Navíc v prosinci vrcholí sezóna zvěřiny a taková kančí kýta na černém pivě stojí za ochutnání," zve Lukáš Nevyjel, šéfkuchař a druhý spolumajitel Nota Bene na předvánoční menu.

 

Přihlášení | Registrace

Zapomněla jste heslo?

Soutěže

TOP ZDRAVÍ A KRÁSA

Kosmetické chyby

Je škoda, když se nevědomě děláme staršími, než jsme. Často se přitom více

TOP SEX A VZTAHY

Erotika ve vztahu

Více než polovina žen i mužů má sex hned po první schůzce. Pro více než třetinu více

TOP DOMOV

Druhy podlah

Ať už máte doma krásnou dřevěnou podlahu anebo lacinější laminátovou imitaci, více

TOP CESTOVÁNÍ

Rodinná slavnost

Podnikněte s celou rodinou výpravu do přírody, která nyní pulzuje jarní energií! více

TOP SPOLEČNOST

Divadlo Viola

Atraktivní výstavní program v předsálí legendárního Divadla Viola na Národní třídě více

Original Marines

Italská módní značka – od batolat až po teens. Hledáte něco hezkého pro své děti, více

Slabé pánevní dno

Téma pánevního dna trápilo mnoho našich kamarádek i zákaznic a tak jsme vytvořili více

Perfektně uklizeno

Prázdninový režim pomalu končí. Vaše rodina se vrací zpět více