Výrobky z ovčího a kozího mléka jsou hit
Text: Prima Žena
4. července 2019 | 12:00
Výrobky z kozího a ovčího mléka získávají na popularitě. A není divu. Jsou totiž skvělou volbou pro zpestření jídelníčku, podporu imunitního systému a zdravější životní styl vůbec. Navíc si je mohou dopřát i lidé s některými druhy laktózové intolerance. Během parných letních dnů jsou zároveň vítaným osvěžením.
5 benefitů kozího mléka
Zdroj důležitých látek – Jedna sklenička mléka zajistí téměř 40 % naší denní dávky pro kosti důležitého kalcia a 20 % vitamínu B. Vysoké množství draslíku pomáhá snižovat krevní tlak.
Tělo si z něj umí vzít více živin a je lépe stravitelné – Chemické složení kozího mléka je bližší lidskému mléku než kravskému (složením a velikostí tukových částic). Díky tomu si z něj naše tělo umí vzít více živin. K lepší stravitelnosti přispívá o 10 % nižší obsah laktózy než v mléku kravském.
Udržuje cholesterol v normě – Obsahuje více prospěšných mastných kyselin (s krátkým řetězcem) než mléko kravské, což z něj dělá vhodnou potravinu pro toho, kdo má vysoký cholesterol nebo trpí některým z onemocnění kardiovaskulárního systému. Mastné kyseliny s krátkým řetězcem pomáhají udržovat cholesterol v normě.
Ochraňuje metabolismus a zdraví – Je bohatým zdrojem proteinů, jejichž pravidelným příjmem ochraňujeme náš metabolismus, stimulujeme růst a celkové zdraví. Obsahuje také selen, který je klíčový pro fungování imunitního systému a infekcemi.
Pomocník při prevenci rakoviny – Koza jako jedno z mála zvířat netrpí rakovinou, a vděčí za to obranným látkám, které obsahuje i její mléko.
« předchozí strana 1 2 další strana »