Češi milují u šperků jednoduchost

11. února 2020 | 15:00

Obecně jsme, my Češi, považováni za spíše konzervativní národ. Lhostejno, zda je řeč o výběru banky, potravin, oblečení anebo třeba šperků. Zajímalo nás, zda a jak se tento kolektivní rys promítá do volby snubních a zásnubních prstenů, a tak jsme se zeptali tam, kde o tom ví nejvíce.

„Když si projdeme těch téměř 20 000 prstenů, kterými jsme v roce 2019 nastávajícím manželům ozdobili prsteníčky, je zřejmé, že Češi i u šperků volí spíše konzervativně. Mezi nejoblíbenější tak stále patří jednodušší klasické modely, u žen typicky s jedním kamenem či osázené kameny po celém obvodu“, komentuje preference Čechů Martin Kubíček, majitel značky BRILAS, která je na českém trhu jedničkou ve svém oboru.

Zásnubní prsten a snubní prsteny jsou symboly lásky a stvrzením společné cesty životem. Ani při výběru tohoto, chtělo by se říci osudového, kusu kovu, však jako národ patosu příliš nepodléháme. „Češi k výběru prstenů přistupují s chladnou hlavou. I v tak emotivní záležitosti velmi často rozhodne poměr cena-výkon, resp. pocit výhodného a pohodlného nákupu“, dodává lídr značky BRILAS, která v mnoha směrech udává trendy na českém trhu.

V poslední době se při výrobě snubních prstenů prosazují i alternativní materiály, které si Češi oblíbili. Drahé kovy tak na trhu doplnily například velmi praktické ocel a titan.

„Zejména národy na jih od našich hranic považují šperky pečetící partnerství za mimořádný symbol, a to se taktéž odráží na vyšší ceně pořizovaných prstenů. My Češi máme rádi širší volbu a rozvážnost, i díky naší národní historii býváme obezřetní. V BRILAS razíme filozofii, že pokud nechcete, nemusíte utratit mnoho, abyste sehnali krásný a kvalitní důkaz lásky,“ uzavírá Kubíček.

EMS zeštíhlí pas

Snem mnoha žen je štíhlý pas a ploché břicho. Tenhle sen se stane skutečností více

Předehra je důležitá

Minimálně šestiminutová předehra je klíčem k uspokojivému milování. Pro většinu lidí více