Znamení Glamour, pohodlí a udržitelnosti

9. května 2019 | 09:00

Na začátek léta 2019 H&M vytvořilo příležitost hodit se do gala s outfity ve stylu glamour Riviéry. Kousky letošní letní kolekce jsou z materiálů z udržitelných zdrojů, u kterých byla při výrobě využitá nová technika přírodního barvení získávaného z rostlin. Najdete tady velmi pohodlné outfity s oblíbeným vzorem paisley, v barevné paletě zemité hnědé, krémové, oranžové a žluté. H&M SUMMER kolekce dostupná na všech prodejnách a online na HM.COM od půlky května.

Ladies
Cílem H&M je do roku 2030 používat 100 % recyklovaných nebo jinak udržitelných materiálů a i letošní dámská kolekce H&M SUMMER přináší šaty, košile, sukně a kraťasy vyrobené ze směsi tencelu, recyklovaného polyesteru, bavlněné závojoviny a směsi lnu – vše z udržitelných zdrojů. S touto kolekcí přichází i nová technika barvení některých topů, která využívá přírodních barviv vytažených z rostlin, jako jsou mořena barvířská, granátové jablko nebo kurkuma. Celkově našla kolekce inspiraci v okouzlující Riviéře plné slunečního svitu, elegance a uvolněné nálady.

"Uvolněná, leč sofistikovaná, Riviéra je neustálým zdrojem módy. V této sezóně jsme přinesli různé vzory kašmíru a pevné látky. Je tu také kladen důraz na zvláštně pokroucené nebo zatočené smyslové designy, a důležitým prvkem je i halterneck z hebké a lehké tkaniny, která se zaváže kolem krku,“ říká Maria Östblom, vedoucí designu dámské kolekce H&M. Objemné šaty a ladící outfity v popředí s přiléhavými topy, krajkovými detaily, vysokými rozparky a drapériemi, poskytují unikátní texturu a vyzdvihují tvar. Důležitým prvkem kolekce jsou maxi a mini šaty s ručně vyšívanými lemy z hedvábného materiálu, který s každým krokem půvabně vlaje. Oblečení ve stylu tunik a sarongů zase můžete využít na pláži jako přikrývku těla, ale dokáží snadno doplnit i každodenní outfit. Přehýbaná sukně a široké kalhoty vyzařují pohodlí, zatímco vlající topy s úzkými ramínky mohou být lehce kombinovatelné s letními košilemi. Pestrá letní paleta barev nabízí hřejivé tóny hnědé, pikantní oranžovou a slunečně žlutou.

Letní kolekce "Mini me"
Ladící kolekce dámské a dětské módy v H&M očekává léto s potisky exotických palem, dvěma odstíny pruhů a s funkčním, moderním stylem. Kolekce obsahuje několik druhů šat, tílek, kraťasů, palazzo kalhot a overalů. „Když přišlo na vytváření této uvolněné, ale přesto šik kolekce pro ženy, napadlo nás, že bude skvělé vytvořit zároveň ladící outfity pro děti. Můžete se vystrojit do stejných bílých šatů nebo do různých k sobě ladících kousků, což je zábava pro každého,“ říká vedoucí designu dámské kolekce pro H&M, Maria Östblom. Neutrální světle béžová a dominantní tmavě zelená jsou na barevné paletě doplněny odstíny barev, jako je slunečně žlutá, bledě modrá a zářivě bílá. Srdcovitý výstřih a košilková ramínka jsou vybalancována funkčními detaily, jako jsou tkaničky, našité kapsy a knoflíky ze dřeva nebo z rohoviny. Svěží tkaniny také zdůrazňují příjemný pocit z kolekce společně se směsí lnu, bavlny a bambusové a lněné žerzeje.

Men
Len je centrálním materiálem pánské letní kolekce, která je elegantní i ležérní zároveň. Najdete tady kousky, jako jsou obleky, košile, šortky a trička. Barevné paletě dominují klasické letní barvy, jako bílá, béžová a námořnická modrá, společně s rezavou hnědou. Mezi klíčové kousky patří pruhovaná lněná košile v béžové a bílé barvě, námořnicky modrý oblek a lněná košile s krátkým rukávem nesoucí hnědý potisk palmových listů. Toto vše můžete kombinovat letními must-have doplňky, jako jsou černé sandály, robustní boty, náramky s dřevěnými korálky a samozřejmě i slaměný klobouk.

Péče o řasy

Ve starém Egyptě si barvili a zahušťovali řasy ženy i muži, a to především více

Dokonalý Valentýn

Svátek sv. Valentýna počítají zamilovaní k nejdůležitějším dnům v roce. více