Mistrovské grilování s tím pravým grilem
Text: Prima Žena
17. července 2020 | 09:00
Grilování neodmyslitelně patří k letním měsícům. Při výběru správného grilu ale budete moci grilovat i mimo sezónu třeba doma na balkóně. Gurmánské zážitky si pak užijete za každého ročního období. V čem se liší gril na dřevěné uhlí, plynový a elektrický gril? A jakých chyb se při přípravě jídla na grilu vyvarovat? Přečtěte si tipy odborníka z Hornbachu a vyberte si ideální gril pro vás.
Gril na dřevěné uhlí
Příprava jídla na otevřeném ohni je čirá romantika. Představte si ten pocit, když vysypete z pytle dřevěné brikety nebo uhlí, sáhnete po vhodném podpalovači a škrtnete zápalkou. Pomocí uhlí a briket je snadnější dosáhnout vysokých teplot, které jsou ideální pro zapékání – to je ovšem možné pouze s uzavřenými kotlovými grily, které nabízí například značka Tenneker. „Dřevěné uhlí se narozdíl od briket snadněji zapaluje a nezůstane po něm tolik popela. Spotřebujete ho však více než dřevěných briket. Oheň a žár je potřeba udržovat a správně regulovat,“ vysvětluje David Benda, odborník z oddělení zahrady v projektových marketech Hornbach. Znalci oceňují především typicky kouřovou chuť, která vzniká pouze na žáru z dřevěného uhlí. Ta se naplno projeví zejména u klobás a grilované zeleniny. Grily na dřevěné uhlí jsou dobrými společníky při grilování pod širým nebem.
« předchozí strana 1 2 3 další strana »