Krásná v létě

2. srpna 2019 | 15:00

Kdo by nemiloval léto! Energií nabíjející sluníčko, osvěžující koupání, příjemně dlouhé večery, dovolené a cestování… Jsou ale chvíle, kdy si i na tohle báječné období postěžujeme – třeba když se musíme vydat na cesty rozpáleným městem, když v dusnu zkoušíme vytvarovat beznadějně zplihlé vlasy nebo když sluncem, mořskou solí či klimatizací namáhaná pleť ztrácí svou svěžest. A přesně pro tyhle případy pro vás máme tipy, které stojí za vyzkoušení.

Svěží na cestách
Voda se v létě kromě koupání a nezbytného pitného režimu výborně hodí i k osvěžení třeba při vyřizování pochůzek. Stačí si pořídit lahvičku s tím nejjemnějším rozprašovačem a do ní si připravit bylinkovou vodu. „Potřebovat budete 1 lžíci sušených bylin nebo 2 lžíce čerstvých bylin. Zalijte je 100 ml horké vody, nechte 10 minut louhovat, sceďte a nechte vychladnout. Pro osvěžení se hodí máta, levandule, meduňka, měsíček nebo květy růže,“ radí bylinkářka Hana Jánská. Sprej se používá na obličej, dekolt, ale i krk nebo ruce.

Krásné vlasy
Své si v létě užijí i sluncem namáhané vlasy a my s nimi. Zvlášť pokud míváte mastné vlasy, dopřejte jim odvar z kopřiv.  Hrst sušených kopřiv dejte do 1 litru vody, krátce povařte a nechte pod pokličkou 15 minut louhovat. Poté sceďte, nechte trochu vychladnout a odvarem polijte umyté vlasy, které už pak ničím neoplachujte.

Mladistvá pleť
Důkladně se věnujte i pleti, která k pružnosti a mladistvému vzhledu potřebuje i péči zevnitř. Mezi oblíbené pomocníky patří kolagen a kyselina hyaluronová, která podporuje hydrataci, což je v létě mimořádně důležité. Vysoké množství těchto látek obsahuje doplněk stravy Liftea COLAGENOVA HA, ze kterého snadno připravíte lahodný nápoj s vanilkovou nebo čokoládovou příchutí. Pořídit ho můžete v lékárnách, prodejnách dm a dalších vybraných drogeriích, ale také přímo na e-shopu www.liftea.cz. Doporučená maloobchodní cena je 599 za balení 390 g představující 30denní kúru. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Více na www.zdravi-liftea.cz

Pevný vztah

Američtí vědci přišli s překvapivým zjištěním. Indikátor pevného vztahu leží více