Bioplastika - metoda s trvalým efektem II.

18. září 2017 | 12:00

Modelování obličeje i těla nebo přirozené omlazení obličeje s trvalým efektem už není snem, ale skutečností, kterou nám poskytuje metoda zvaná BIOPLASTIKA. Metoda spočívá v aplikaci bioplastického materiálu na jehož podkladě se vytvoří nová vlastní tkáň.

Podrobně jsme se o metodě a užívaných materiálech zmiňovali v předchozím článku Bioplastika - estetická chirurgie 21. století. V dalším článku jsme se zaměřili na korekční zákroky, které spočívají ve vymodelování oblasti, která je buď nedostatečně vyvinutá nebo nějak poškozená nebo její modelace výrazně prospěje celkovému vzhledu klienta.

V tomto článku se zaměříme na omlazovací zákroky, které jsou v současné době v estetické chirurgii nejžádanější. Jsou také nejčastěji prováděnými zákroky bioplastiky nejspíše proto, že po úpravě a dotvoření vaziva, kdy už je klient s vizáží spokojen, se už nemusí opakovat, protože efekt je trvalý.

Omladit, resp. dodat tkáni její původní pevnost, lze prakticky na kterékoli části těla. Nejčastěji se provádí ale v obličeji, zřejmě hlavně z finančních důvodů, protože čím větší část těla se aplikuje, tím je větší spotřeba bioplastického materiálu a tím výrazně narůstá i cena. Zatímco zákroky v obličeji jsou ve srovnání cena/výsledný efekt v porovnání s jinými typy zákroků velmi levné, velké plochy (např. aplikace tkání dekoltu prsou, končetin, břicha, hýžďové oblasti vychází materiálovými náklady na poměrně vysoké částky a je vhodné uvážit poměr výsledný efekt/cena, i když alternativní zákrok se stejným efektem neexistuje. V těchto případech je rozhodně vhodné přijít na osobní konzultaci, kde se dozví klient přesné náklady na zákrok i odhad předpokládaného efektu.

Z omlazovacích zákroků obličeje je nejžádanější vyztužení a vyrovnání nosoretních rýh a bradolícních záhybů, které jsou jedním z nejdůležitějších znaků stárnoucího obličeje. Hluboké rýhy v této oblasti společně ještě s hlubší vodorovnou rýhou na bradě symbolizují i v malířství a sochařství znak výrazného stáří. Zde je důležitá i prevence, aby se včas zachytila doba, kdy se rýhy teprve začínají "zařezávat" a zpevnit oblast ještě před vytvořením pajizev na povrchu kůže. Obdobný problém se týká i rýh v oblasti glabely.Mezi další zákroky, které vedou k omlazení obličeje je doplnění objemu povadlých lící.

Problematickou partií co se týká výskytu četných horizontálních rýh je čelo. Zde je potřeba jednotlivé rýhy rozrušit (provádí se při aplikaci bioplastického materiálu aplikační kanylou) a zpevnit vytvořeným novým vazivem, které se vytvoří po aplikaci bioplastického materiálu. Tímto způsobem se zpevní a vyztuží podkoží a nedojde k žádnému omezení mimiky. Velmi častým zákrokem ve skupině omlazovacích zákroků je zpevnění rtů a okolí koutků, kde se tvoří často postupem atrofie podkožního vaziva rýhy nad červení horního rtu, v okolí koutků, povislé koutky a v neposlední řadě i samotná oblast červeně rtů. Stárnutí a atrofii podkoží podléhá i oblast linie dolní čelisti a i zde dokážeme vrátit pevnost pomocí bioplastiky.

K poměrně častým omlazovacím zákrokům mimo oblast obličeje patří i ušní lalůčky,  hřbet rukou a intimní partie u žen - zpevnění velkých stydkých pysků a Venušina hrbolku.

Omlazovací zákroky pomocí bioplastiky jsou trvalé, zachovávají přirozený vzhled i mimiku a nezanechávají jizvy. Provádějí se ambulantně v lokální anestezii. To je jejich největší výhoda ve srovnání s ostatními metodami. Vrací klientům vizáž o 10 až 15 let zpět a přitom ji zachovává v původním výrazu.

Poradit se s řešením vašeho problému můžete s MUDr. Janou Vybulkovou Zavadilovou na klinice Bioplastica.s.r.o. - 1. klinika bioplastické chirurgie

Trans komunita

Spolek Transparent, který pomáhá trans osobám při jejich začleňování do společnosti, více

Skvělé látkování