Bioplastika - metoda s trvalým efektem

22. března 2017 | 09:00

Modelování obličeje i těla nebo přirozené omlazení obličeje s trvalým efektem už není snem, ale skutečností, kterou nám poskytuje metoda zvaná BIOPLASTIKA. Metoda spočívá v aplikaci bioplastického materiálu na jehož podkladě se vytvoří nová vlastní tkáň.

Podrobně jsme se o metodě a užívaných materiálech zmiňovali v předchozím článku Bioplastika - estetická chirurgie 21. století.

Nyní se zaměříme na korekční zákroky, které spočívají ve vymodelování oblasti, která je buď nedostatečně vyvinutá nebo nějak poškozená nebo její modelace výrazně prospěje celkovému vzhledu klienta.

Modelovat lze v podstatě všechny oblasti obličeje i těla.

Nejčastější oblastí, která ale dokáže udělat až neuvěřitelně pozitivní efekt ve vzhledu obličeje je brada. Nedostatečně vyvinutá brada je nejen nepěkná v profilu obličeje, kde splývá s podbradkem a krkem a zcela smazává i linii čelisti, ale výrazně ovlivňuje i vzhled hlavně dolního rtu a jeho okolí. Profilací brady dochází tak k téměř zázračnému zkrásnění celého výrazu obličeje.

Velmi žádanou oblastí na korekci je i tvar nosu. Ať už je to domodelování po rhinoplastice nebo různé vrozené odchylky ve tvaru, i malá změna dokáže celkově ovlivnit a vylepšit výraz obličeje.

Také velikost rtů hraje velmi důležitou roli obzvláště v ženském obličeji. Není nutné mít obrovské nateklé rty, jako bývá nyní často vidět na některých ženách, ale příliš úzké rty dělají obličej přísný až negativní. Bioplastikou lze dosáhnout zvětšení, které zachová tvar a nechá rty se rozvinout, takže výsledek je zcela přirozený.

Další žádanou oblastí na modelaci bývá zvýraznění lícních kostí nebo úhel dolní čelisti se zvýrazněním linie čelisti.

Významnou oblastí, kterými lze modelací dosáhnout přirozeného vzhledu jsou různé vývojové vady, jako jsou například dásňový úsměv (odhalení dásní nad hornímu zuby), asymetrie obličeje nebo vpáčený hrudník.

Korekční zákroky jsou nejspíš nejvděčnějšími zákroky bioplastiky, kdy se bez složité operace napraví estetické vady různých částí těla ať už vrozené nebo získané.

Nelze tvrdit, že bioplastika je všelék a zázrak, kterým lze nahradit veškeré plasticko-chirurgické operace. To v žádném případě není pravda. Je ale veliká řada klasických zákroků, které nahradit spolehlivě dovede a pro pacienta daleko příjemnějším a méně zatěžujícím způsobem. V rukou zkušeného a vyškoleného chirurga pro práci s bioplastickými materiály se však může v očích pacienta, který po miniinvazivním zákroku bez jizev docílí například lepší tvar nosu nebo konečně má bradu, kterou si přál, tím zázrakem skutečně stát.

Poradit se s řešením vašeho problému můžete s MUDr. Janou Vybulkovou Zavadilovou na klinice Bioplastica.s.r.o. - 1. klinika bioplastické chirurgie www.bioplastica.cz

Lechtivé filmy

Dlouhou dobu se mělo za to, že zatímco muže sexuálně vzrušují vizuální podněty, více

Pračky a sušičky