Letní trable - záněty močových cest

22. července 2020 | 09:00

Dovádět v jiskřivé vodě, brouzdat se v příboji vln, chytat kapky deště na rozpálenou pokožku? Letos budeme možná „jen“ na koupališti. Ale i tak pozor na „nastydnutí“.

Zánět močových cest přichází náhle  -  obvykle to pálí, řeže a dostaví se bolestivý pocit při močení, může být i zvýšená teplota a mnohdy cítíme lehkou nevolnost. Močový měchýř volá o pomoc. Co mu vadí? Dost možná máme málo tekutin, mokré plavky na těle, běháme bosky po studených dlaždičkách, sedáme na studené zemi…Ženy jsou na záněty v této oblasti mnohem náchylnější než muži, a to díky anatomické stavbě ženského ústrojí. Proto na sebe musí více dbát.

Vliv na vznik obtíží mívá někdy i nemožnost dostatečné hygieny na cestách nebo naopak přehnaná hygiena například po intimním styku a problém je tu.  Zánět pak znemožní vychutnat si tolik očekávanou letní pohodu, pobyt v přírodě s přáteli, romantické chvilky ve dvou… Lze namítnout: všechno přece vím, dodržuji a zánět stejně přichází, často se bohužel i vrací. Je to mimo jiné tím, že každý prodělaný zánět močových cest nechává na sliznici určité stopy a vznik dalšího zánětu je pak tím snadnější, infekce se snáze opět uchytí.

Až u 80 % žen, které prodělaly toto onemocnění opakovaně, hrozí podle dosavadních poznatků, vznik chronických obtíží. Pokud víte, že jste náchylní ke vzniku zánětů močových cest, buďte raději připraveni - znalostmi, vědomostmi, tím, že si s sebou připravíte malou lékárničku: co kdyby. Pomocníky pro zlepšení situace můžeme hledat především v přírodě. Ta je naším přirozeným rádcem a společníkem na cestě k úlevě a zdraví.

O jaké byliny a léčivé rostliny bychom se měli v případě zánětu močových cest zajímat?
Je jich samozřejmě více, ale pozornost si zaslouží zejména rozmarýn. Látky v něm obsažené (např. kyselina rozmarýnová) podporují účinek některých antibiotik v léčbě infekcí vyvolaných Escherichia coli, Staphylococcus aureus či Klebsiella pneumoniae. To znamená, že pokud se nám již zánět rozběhne a lékař usoudí, že antibiotika jsou nezbytná, rozmarýn může přispět jako podpůrný prostředek léčby. Léčbu je vždy rozumné zahájit již od prvních příznaků a zastavit rozvoj zánětu. Lék Canephron, obsahuje výtažek z rozmarýnu v kombinaci s výtažky z libečku a zeměžluči a přináší rychlou a účinnou péči pro Vaše močové cesty.

Canephron obalené tablety je lék k vnitřnímu užití. Před použitím si pečlivě přečtěte příbalový leták.  Použití tohoto tradičního rostlinného léčivého přípravku je založeno výlučně na zkušenosti z dlouhodobého použití.

Více na CANEPHRON.CZ

Status rozvedená

Rozvedená je každá druhá. Pokud se to stalo i vám, nemá cenu rezignovat více

Spánek v zimě