Extra panenský olivový olej – vařte zdravě, s láskou a kvalitně
Základem středomořské stravy, která je, přiznejme si to otevřeně, daleko lehčí a zdravější než strava středoevropská je olivový olej, který proniká stále více i do naší kuchyně. Je však třeba říci, že při nákupu olivového oleje platí více než kde jinde "není olej jako olej". Společně s dodavatelem prémiového extra panenského olivového oleje Zakros z Kréty se vám pokusíme dát několik rad jak vybrat kvalitní olivový olej.
Extra panenský olivový olej je díky vysokému obsahu polyfenolů, minerálů a vitamínů obecně jedna z nejzdravějších potravin na světě. To je fakt!. Hojná a pravidelná konzumace extra panenského olivového oleje má prokazatelně blahodárný vliv na celkové zdraví, obranyschopnost organismu a také budování imunity, což je v dnešní době zvláště důležité.
Má-li však mít olivový olej vysoký obsah výše uvedených prospěšných látek musí se jednat o extra panenský olivový olej prémiové kvality s nízkou "aciditou". Acidita, česky kyselost, je zásadní ukazatel kvality olivového oleje. Udává se v procentech a nejkvalitnější "prémiový extra panenský olivový olej" by měl mít tuto hodnotu max. 0,3 %. Aciditu do 0,8 % má "extra panenský olivový olej". Při hodnotě 0,8% - 2% se jedná pouze o "panenský olivový olej". Bohužel tyto zásadní údaje nezjistíte na žádném oleji prodávaném v obchodních řetězcích, většinou se totiž jedná o mix olejů různé kvality ze zemí EU. Věřte, že tyto oleje se nemají čím chlubit. S nákupem kvalitního olivového oleje je tak zákazník v české republice odkázán na e-shopy jako je www.olivovyolejzakros.cz
Vyzkoušejte nejvyšší kvalitu - prémiový extra panenský olivový olej Zakros - který pochází z čisté přírody oblasti Zakros na samém východě Kréty. Je lisován za studena pouze mechanicky v den sběru, výhradně z oliv odrůdy Koroneiki. Téměř nulová acidita, unikátní složení, vysoký obsah zdraví prospěšných látek a lahodná ovocná chuť dělají z prémiového extra panenského olivového oleje Zakros potravinu, která by ve vaší zdravé kuchyni rozhodně neměla chybět.
Používejte prémiový olivový olej na všechno! Můžete na něm smažit, fritovat i péct, nebo jej použít do dezertů. Při teplené úpravě totiž, na rozdíl od jiných olejů, neztrácí téměř nic ze své nutriční hodnoty a zdraví prospěšných látek. Přejeme vám dobrou chuť. www.olivovyolejzakros.cz