Extra panenský olivový olej Zakros  vařte zdravě, s láskou a kvalitně

19.07.2022

EXTRA PANENSKÝ PRÉMIOVÝ OLIVOVÝ OLEJ ZAKROS
Z čisté přírody a udržitelného zemědělství na samém východě Kréty

Základem středomořské stravy, která je, přiznejme si to otevřeně, daleko lehčí a zdravější než strava středoevropská je olivový olej, který proniká stále více i do naší kuchyně. Je však třeba říci, že při nákupu olivového oleje platí více než kde jinde "není olej jako olej". Společně s dodavatelem prémiového extra panenského olivového oleje Zakros z Kréty se vám pokusíme dát několik rad jak vybrat kvalitní olivový olej.
Extra panenský olivový olej je díky vysokému obsahu polyfenolů, minerálů a vitamínů obecně jedna z nejzdravějších potravin na světě. To je fakt!. Hojná a pravidelná konzumace extra panenského olivového oleje má prokazatelně blahodárný vliv na celkové zdraví, obranyschopnost organismu a také budování imunity, což je v dnešní době zvláště důležité.

Má-li však mít olivový olej vysoký obsah výše uvedených prospěšných látek musí se jednat o extra panenský olivový olej prémiové kvality s nízkou "aciditou". Acidita, česky kyselost, je zásadní ukazatel kvality olivového oleje. Udává se v procentech a nejkvalitnější "prémiový extra panenský olivový olej" by měl mít tuto hodnotu max. 0,3 %. Bohužel tento zásadní údaj nezjistíte na žádném oleji prodávaném v obchodních řetězcích, většinou se totiž jedná o mix olejů různé kvality ze zemí EU. Věřte, že tyto oleje se nemají čím chlubit. S nákupem kvalitního olivového oleje je tak zákazník v české republice odkázán na e-shopy jako je www.olivovyolejzakros.cz


Vyzkoušejte nejvyšší kvalitu - prémiový extra panenský olivový olej Zakros - který pochází z čisté přírody oblasti Zakros na samém východě Kréty. Je lisován za studena pouze mechanicky v den sběru, výhradně z oliv odrůdy Koroneiki. Téměř nulová acidita, unikátní složení, vysoký obsah zdraví prospěšných látek a lahodná ovocná chuť dělají z prémiového extra panenského olivového oleje Zakros "superpotravinu", která by ve vaší zdravé kuchyni rozhodně neměla chybět.

Používejte prémiový olivový olej na všechno! Můžete na něm smažit, fritovat i péct, nebo jej použít do dezertů. Při teplené úpravě totiž, na rozdíl od jiných olejů, neztrácí téměř nic ze své nutriční hodnoty a nepřepaluje se! Prémiové olivové oleje s nízkou aciditou se přepalují až při teplotě okolo 210 - 220°C, což je vysoko nad teplotou smažení. Přejeme vám krásné léto a dobrou chuť.

www.olivovyolejzakros.cz