Jaká pánev vám doma nesmí chybět
Připravujete palačinky, steak či čínu na jedné univerzální pánvi s vědomím, že v tom nemůže být zas tak velký rozdíl? Velká chyba! Do dokonale vybavené kuchyně potřebujete výjimečné pánve! Přestože na trhu najdete nepřeberné množství pánviček rozdílných velikostí, materiálů, tvarů i cen, my vám poradíme, jaké jsou ty hlavní, které byste měli přidat do své výbavy. A buďte si jisti, že vaše kulinářská díla se nebudou lišit od těch, která vytvořili vyhlášení profesionálové.
Pro přípravu ryb
Pokud chcete usmažit skvělý plátek lososa nebo pstruha chutně, zdravě a bez zbytečného tuku, rozhodně v domácnosti najdete uplatnění pro titanovou pánev na ryby, na které za pomocí vysoce nepřilnavého povrchu můžete připravit jakýkoliv pokrm bez přidaného tuku či oleje. Další výhodu má zároveň její samotný tvar, který je oproti klasickým modelům čtvercový. Tyto podmínky splňuje i pánev Titanium Nowo s odnímatelnou rukojetí od německé společnosti WOLL, na které kromě ryby ukuchtíte také přílohu ve formě zeleniny či lahodné omáčky. Kromě dostatečně širokých okrajů má i nezbytný nepřilnavý povrch, jenž je tvořen čtyřmi titanovými nátěry, tvrzenými unikátní otěruvzdornou vrstvou. Pánev má 10 milimetrů tlusté dno, které se rychle a rovnoměrně rozpaluje a zároveň je vhodné na všechny typy varných desek včetně indukce. Kromě bytelného těla je k dispozici také odnímatelná rukojeť, která umožňuje získat více místa při skladování v lednici nebo při používání v troubě.
Pro přípravu šťavnatého steaku
Pro přípravu vynikajícího steaku je zapotřebí masivní pánev se silným dnem a povrchem, který odolá i těm nejvyšším teplotám a zároveň umožní rychlé a rovnoměrné vedení tepla. Pokud si navíc chcete zachovat krásnou vzpomínku na grilování po celý rok, skvělým společníkem pro vás bude kulatý litinový gril Staub, ideální na přípravu grilovaného masa z pohodlí vašeho domova. Litina díky svým jedinečným akumulačním vlastnostem umožňuje rychlé zahřátí pánve ale také úsporné vaření při nízkých teplotách. Disponuje prémiovým nepřilnavým povrchem a vystouplým žebrováním, který vám vytvoří požadovaný vzhled mřížkovaného masa. Nespornou výhodou je také široká rukojeť pro snadnou manipulaci. Pánev je vhodná na všechny typy sporáků včetně indukce a trouby, naprosto nenáročná k údržbě, a navíc tak krásná, že se hodí na servírování.
Pro milovníky zdravého vaření
Restovaná zelenina, míchaná vajíčka či maso potřebují ke své přípravě střední teplotu a nepřilnavý povrch, na němž můžete jídlo uvařit jen s pomocí malého množství tuku nebo zcela bez něj. Dokonalým společníkem všech milovníků zdravých pokrmů proto bude chytrý set dvou pánví Greenpan o průměru 20 a 28 centimetrů. Prostřednictvím nich připravíte snídaně, obědy i večeře, které budou nejen chutné, ale především zdravé. Nepřilnavý povrch Thermolon™ je vyroben z čistě přírodních materiálů šetrným způsobem k životnímu prostředí. Jeho základem je pískový derivát, který se metodou transformace pevných částic, přemění na substanci. Tu lze volně rozprášit na pánev, aniž by byla použita nějaká lepidla či jiná přidaná aditiva. V pořadí již 5. generace tohoto povrchu má také prokazatelně výjimečnou tvrdost díky diamantům, namletých do základního křemičitého derivátu. Tato výroba dělá pánve GreenPan zelenými jedničkami na trhu. Výhodou je také tepelně odizolovaná rukojeť z termoplastu, vhodná k používání i v troubě až do teploty 180 °C.
Pro vyznavače asijské kuchyně
K
přípravě chutných asijských pokrmů potřebujete také vhodné náčiní.
Pánve wok se pyšní dokonale promyšleným tvarem, který zajišťuje snadné
míchání a následné smažení většího počtu surovin na silném ohni s
minimem tuku. Z toho důvodu nesmí chybět v domácnostech těch, kteří
neodolají kouzlu asijské kuchyně. Díky pánvi s mřížkou, skleněným víkem a
dřevěnou obracečkou, od mistra čínské kuchyně Ken Homa, se ocitnete v
zemi nebeského draka z pohodlí vaší kuchyně. Pánev je navržena tak, aby
vám umožnila rychlou a snadnou přípravu oblíbených asijských pokrmů,
včetně prastaré metody stir-fry, při které jsou ingredience smažené v
malém množství velice horkého oleje za stálého míchání. Pánev má černý
třívrstvý nepřilnavý povrch Eclipse, který je speciálně navržen pro
vaření při vysokých teplotách. Vysoce kvalitní je i vnější část, která
je odolná vůči drobným oděrkám či poškrábání. Odkapávací mřížka z nerezu
se skvěle hodí k přípravě krevet a dalších mořských plodů. Tělo,
tvořené z uhlíkové oceli o síle 1,5 milimetrů, je velmi lehké a snadné k
manipulaci.
Oblíbenec u dětí
Malé
ale i velké při snídani jistě potěší lívance ve tvaru smajlíků, které
si můžete připravit pomocí pánve od americké firmy Nordic Ware. Ta
obzvláštní jakoukoliv snídani a navodí úsměvy u prostřeného stolu. Díky
svým jedinečným vlastnostem, litému hliníku i fenolické rukojeti zvládne
přípravu nadýchané a chutné dobroty naprosto každý. Pánev, která je
vhodná na plynové, elektrické i sklokeramické plotýnky, je tvořena sedmi
lívanci o průměru 7,5 centimetrů. Značka Nordic Ware, která je
dlouholetým symbolem pro pečení, navíc na nádobí poskytuje desetiletou
záruku.
Nerezová klasika
Nerezovou
pánev zvolte v případě, vaříte-li spíše masitá jídla. Nejenže toto
nádobí dobře vypadá, ale zároveň toho hodně snese, díky čemuž vydrží
pěknou řádku let. Univerzálního a odolného pomocníka Zwilling Base o
průměru 24 centimetrů využijete na přípravu steaků, na soté ale i na
zapékání v troubě. Základem kvalitního smažení je v tomto případě
třívrstvé sendvičové dno SIGMA Classic, se silným hliníkovým jádrem
opláštěným nerezovou ocelí 18/10, které se velmi rychle zahřívá a
zároveň rovnoměrné distribuuje teplo po celé své délce, čímž zvyšuje
úsporu energie na sporáku. Atraktivní je také tradiční a jednoduchý
design s čistými a hladkými liniemi bez zbytečných ozdob či spár.
Německá společnost Zwilling klade důraz rovněž na ergonomii, která se
zrcadlí v rukojeti z nerezové oceli pro komfortní zacházení. Model v
matném provedení je vysoce odolný proti oděrkám či dalším formám
poškrábání. Použít jej můžete na všechny typy varných desek, do trouby i
do myčky nádobí.
Více na: www.pottenpannen.cz