Kvásek bez vrásek - objevte nové zážitky při kváskování

05.10.2022

Kvásek zná pravděpodobně každý, ale ne každému se se kváskování daří. Kouzlo kvásku tkví v přírodě, ve spontánním a čistě přírodním způsobu kvašení. Ale to je jenom začátek a založení kvásku trvá týden i déle. Proto jsme vyvinuli způsob, jak kvásek uspat, zachovat maximum z jedinečné kultury a Vám dopřát jednoduchý způsob jak kváskovat. Vy pak čerpáte z benefitů kváskového pečiva v podobě lepší stravitelnosti, delší trvanlivosti, minima ingrediencí a v neposlední řadě i maximální čerstvosti pečiva.

Můžu si upéct jenom chleba, nebo jde z kvásku péct i jiné pečivo?

Kvásek je samozřejmě nejznámější výrobou bochníků chleba, ale věřte, že taková kvásková vánočka chutná opravdu skvěle. Nebo zkuste upéct koblihy, trdelník, rohlíky, sušenky, perník anebo loupáky. Kvásek se dá opravdu použít pro kynutí všech druhů pečiva, na které si vzpomenete.

Chceme, aby se Vám kváskování dařilo a proto máme rovnou 5 druhů kvásků. Každý náš Kvásek bez vrásek je specialista na určité pečivo a největší specialitou je Lievito Madre, ze kterého se Vám bude dařit hlavně sladké pečení. Lievito Madre je expert na sladká těsta, kde je vyšší obsah cukru, vajíček, nebo mléka.

Má mít kvásek své jméno?

Určitě ano, kvásek se stane členem Vaší domácnosti, který bude zastávat důležitou funkci. Postará se o základní surovinu na výrobu domácího kváskové pečiva. Musíte si taktéž uvědomit, že kvásek dokáže přežít i několik lidských generací a budete to právě VY, kdo kvásek založí, dá mu jméno a vytvoří novou rodinnou tradici.

Nechce se Vám o kvásek starat, ale domácí kváskové pečivo Vám chutná?

I pro Vás máme možnost, jak jednoduše kváskovat. Kváskové balíčky obsahují vše potřebné pro domácí pečení. Nejdůležitější je spící kvásek, ale kváskový balíček obsahuje i směs na výrobu těsta a přehledný návod co, kdy a jak udělat, Každý krok si kontrolujete podle fotografií.

Youtube video
www.kvaseczech.cz