Labužnické zážitky v hotelu The Grand Mark Prague

15.08.2023

Praha je jedno z nejkrásnějších měst na světě. Její kouzlo se ještě více umocňuje během letních měsíců, kdy po dni plném objevování památek obestřených tajemnými legendami, je radost se procházet v jejích malebných uličkách pod hřejivou noční oblohou. A když už se těmi uličkami vydáte, byla by škoda v jednom z historických míst také nestrávit noc.

V Hybernské ulici, nedaleko Prašné brány, stojí dům, jehož historie sahá až do 15. století, a v něm se nachází pětihvězdičkový hotel The Grand Mark Prague kombinující pražskou historii s moderním londýnským designem a vytvářející tak nevšední interiér. Původně dva měšťanské domy byly přetvořeny v barokní
palác, který hostil nejednu historickou osobnost. Během poslední přestavby v roce 2008 byly obnoveny původní neoklasické prvky a historie zde byla doplněna moderním designem dovezeným z londýnských galerií. Potěšení pro oči skýtají nejen pokoje a apartmány, ale i veřejné prostory ozvláštněné abstraktními sochami českých umělců. Restaurace Le Grill v sobě kombinuje historii s modernou, kterou dokreslují italské lustry ze skla Murano. V hotelové zahradě tvoří dominantu barokní fontána a chráněnou památkou je i původní obloukový vchod ze 17. století.

Noc ve velkém stylu

The Grand Mark hotel je hojně využíván ke společenským sešlostem, eventům a konferencím i k velkolepým venkovním akcím. Aby zde bylo příjemné prostředí, poskytují všechny jednací místnosti denní světlo a pro konference hotel nabízí ve své zadní části kompletně nový pavilon až pro 120 hostů. S výhledem do zahrady nabídne konferenční sál velmi vzdušné prostředí a nejnovější AV techniku k různým typům eventů.

Luxusní gastronomie

Nezapomenutelný zážitek z návštěvy Prahy poskytne také stylová zahradní restaurace Le Grill. Rozlehlá zahrada je skvělým místem k posezení i k pořádání netradičních soukromých událostí, grilování, svatebních obřadů i hostin.

Pod vedením šéfkuchaře Jaromíra Hlavsy, který strávil devět let prací v nejlepších restauracích ve Velké Británii si v ní můžete vychutnat pokrmy inspirované mezinárodní gastronomií i českou kuchyní, již obléká do moderního hávu.

Pokrmy jsou zde připravovány výhradně ze surovin od lokálních farmářů, a to s ohledem na sezónnost. Čerstvé bylinky jsou pak přímo z hotelové zahrady. Měsíc, co měsíc připravuje tým kuchařů nové menu, a tak můžete při každé návštěvě objevit něco zcela nového a neotřelého.

Kromě sezónního menu zde ale také můžete ochutnat opravdovou chuťovou perličku. V restauraci nedávno hostoval italský Michelinský kuchař Angelo Sabatelli, nejmladší vítěz této prestižní kulinářské soutěže, a právě na počest tohoto hosta je v nabídce jeho tříchodové menu.

Text: Michaela Čentešová
Foto: The Grand Mark Prague Hotel