Panzani Selezione di Chef – chuť čerstvých těstovin

18.05.2022

Panzani přichází na trh s novou prémiovou řadou těstovin Selezione di Chef s unikátním výrobním know-how. Jedná se o domácí výrobní postup který zaručuje, že těstoviny budou nadýchanější a vláčnější. Díky tomu mohou Selezione di Chef směle konkurovat čerstvým těstovinám.
Inspirací pro novou řadu se stal italský venkov a osvědčená tradiční výroba. Všichni dobře vědí, že v Itálii jsou těstoviny č. 1 v jídelníčku místních i turistů, a proto nemohly vzniknout nikde jinde. Princip spočívá v důkladném hnětí těsta a následnému zrání a odležení. Vše samozřejmě za použití čerstvých surovin, jako jsou například vejce. Ty dodají semolinovým těstovinám vláčnou chuť, ale zároveň jsou pevné na skus a rozplývající se na jazyku.

Vybírat si můžete ze tří druhů - Selezione di Chef Farfalle, Tagliatelle nebo Collerette. Pokud hledáte inspiraci na chutný recept, najdete ji zde www.panzani.cz/recepty/.

Doporučujeme například Tagliatelle a la cardinale!

Potřebovat budete:
• Tagliatelle Panzani Selezione di Chef
• 2 ks mozzarelly
• 200 g cherry rajčat
• 4 stroužky česneku
• Hrst bazalky
• Olivový olej
• Máslo

Postup:
Na pánvi s olejem si orestujeme dozlatova česnek, přidáme nakrájená rajčátka, dochutíme kořením. Postačí ale jen sůl a pepř. Po podušení přidáme uvařené těstoviny a nakrájenou mozzarellu na kostičky. Pokud by byly těstoviny suché, můžeme je polít pár lžičkami vody, ve které se vařily.
Těstoviny ozdobíme bazalkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.