Salát s tuňákem jako základ teplé večeře, nebo oběda? No jasně!

14.11.2022

Konzervované saláty s tuňákem nebo lososem se na našem trhu objevily relativně nedávno. Své příznivce si našly převážně mezi lidmi, kteří potřebují mít po ruce trvanlivou svačinu, která jim dodá bílkoviny, cukry i vlákninu. Objevíte je tak v batozích trampů nebo šuplících úředníků, zdravotních sester i bratrů, nebo učitelů. Ne každý však ví, že jim konzervovaný salát může vytrhnout trn z paty, když potřebují uvařit něco dobrého, teplého a hlavně rychlého.

Tortila jako z Guadalajary? Ze salátu Mexiko od Nektonu

Pod názvem "mexiko" se často schovávaly produkty, jejichž hlavní přísadou bylo chilli, a to proto, aby další chutě a ingredience nebyly k rozeznání. Jde to však i jinak. Důkazem je třeba Salát s tuňákem Mexiko, který vyvinula a chuťově vyladila česká firma Nekton.

Do konzervy se k ručně trhanému masu tuňáka, kterého je v konzervě minimálně 26% obsahu, přidává čerstvá zelenina, která se následně sterilizuje. Cibule, fazole, papriky, kukuřice pak chutnají tak, jak chutnat mají. K tomu troška chilli, bez toho by to nebylo Mexiko.

Výsledkem je, že směs stačí chvilku prohřát na pánvi, následně rozprostřít na tortillu, tu zapéct a máte dobrotu, za kterou by Speedy Gonzales běžel přes devatero pamp.

Losos Wellness na řecký způsob k těstovinám

Konzervovaný losos má velmi jemnou chuť a hodí se tak skvěle k těstovinám, jejichž chuť nepřebije, ale doplní. V konzervě Wellness losos se zeleninou na řecký způsob od Nektonu, naleznete kromě pořádné porce lososa ještě olivy, kukuřici a mrkev. Perfektní kombinace kterou, stejně jako v předchozím případě postačí ohřát na pánvi a následně k ní vmíchat těstoviny. Nic víc není potřeba a rychlou, teplou večeři nebo lehký oběd máte hotový za pár minut.

Saláty to nekončí

Pokud se nebojíte pustit se do větších akcí, můžete se hotovými saláty jen inspirovat a příště sáhnout i po konzervách jen s rybím masem a zbytek si dotvořit podle své chuti, nebo se inspirovat recepty na rychlá, teplá, výživná, jednoduchá a hlavně dobrá jídla, kterých je na internetu na dosah velké množství.