Voňavé vánoční pečení
Nejkrásnější svátky v roce se blíží a s nimi zdobení stromečku, nakupování dárků a vánoční pečení. Málokdo z nás si dovede představit Štědrý den bez vůně domácího vánoční cukroví. V mnoha rodinách je jeho pečení tradicí, na které se podílí členové různých generací. Babička dodá své osvědčené recepty, maminka se postará o těsta a děti se zaujetím vykrajují perníčky a linecké. Kromě těchto šikovných pomocníků je potřeba připravit si kvalitní suroviny, prověřené recepty i potřebné pomůcky. Věřili byste, že kvalitní a dobře promyšlené kuchyňské vybavení vám o Vánocích ušetří čas i námahu?
Včelí úlky jeden jako druhý
Včelí úlky neboli vosí hnízda jsou stálicí mezi nepečeným vánočním cukrovím. Jejich příprava nebývala jednoduchá, dnes se však můžete rychle pustit do práce s vychytanou rozkládací formičkou, kterou vytvarujete úlek, vytlačíte do něj dutinku a ještě vykrojíte linecké kolečko na přiklopení. Tvoření vám půjde ještě lépe od ruky, pokud si úlky budete odkládat do stojánku. A pokud chcete ohromit něčím zbrusu novým, vyzkoušejte náš recept na pikantní jahodovou verzi této nesmrtelné vánoční dobroty.
Tuhle vánočku nespletete
Na počtu nezáleží
Pokud začnou být přípravy na svátky příliš náročné, je dobré si uvědomit, že nezáleží na tom, jestli u vás doma voní cukroví vlastní nebo kupované, ani kolik druhů máte. Nejdůležitější je prožít Vánoce se svými blízkými v pohodě a radosti.