Vývar je jako lék

09.11.2023

Kvalitní vývar z masa a zeleniny se odjakživa považuje za lék a v dobře složeném jídelníčku prostě nesmí chybět. Na to je třeba pamatovat hlavně u dětí, kterým na podzim začíná náročné období na imunitu.

Vývar může posloužit jako vydatná svačinka nebo rychlý oběd. Své vlastnosti si zachovává, ať už ho přidáváte do jídla, nebo ho pijete samotný. V tomto sychravém počasí pěkně zahřeje, doplní mnoho vitaminů, minerálů, energii a podpoří trávení.

Navíc vývar z kostí obsahuje kolagen pro sílu kůže, želatina zlepšuje spánek a zmírňuje cukrovku. Dokonce napomáhá tvorbě elastinu, který udržuje svěží pleť. Pomáhá také chránit pohyblivost kloubů a celkovou vitalitu těla. A zlepšuje hydrataci, a hlavně rehydrataci organismu po fyzické námaze.

Věříme, že vývar je základ rodinného kotle, tepla, zdraví, síly, dobré nálady, harmonie a dobrých vztahů. Vývar je teplo do břicha, teplo do srdce, teplo doma. Vývar je základ všeho dobrého tam, kde se tomu říká domov.

Konečně vývar je prvním českým superfoodem, který si díky správnému "táhnutí" udrží potřebné živiny. Vývary v lednici můžete uchovat až 60 dní od data výroby, a proto si jej můžete koupit i do zásoby. Nemusíte s ním léčit pouze chřipku a nachlazení, výborný bude s rýží nebo kuskusem jako vydatný oběd.

Koupit ho můžete v různých farmářských prodejnách, jako je například Sklizeno, ale objednat lze i přes Rohlík.cz či Scuk.cz